Pen test of penetratietest

Wat is een pentest, ook wel een penetratietest genoemd? Met een dergelijke test valt een team ethische hackers de systemen en applicaties van een bedrijf aan om erachter te komen waar de kwetsbaarheden en risico’s in de (systeem)beveiliging zitten. De pentest levert een scala aan verbeteringsmogelijkheden op waarmee een bedrijf de beveiliging kan verbeteren door risico’s te verkleinen en kwetsbaarheden te versterken. Pentesters werken en denken als criminelen en kwaadwillende hackers, maar opereren creatief en met kennis van zaken vanuit de waarden betrouwbaarheid en eerlijkheid.

Het verschil tussen een pentest en een adversary simulation

Een pen test is iets anders dan een adversary simulation. Bij een pentest toetst een cyber security team als ‘hacker’ de systeembeveiliging en techniek. Bij een adversary simulation vindt een daadwerkelijke oefen-aanval plaats en wordt naast de systeembeveiliging ook nog het functioneren en handelen van het team bij de klant geëvalueerd.

Wil je ook jouw bedrijf of systeem valideren en kwetsbaarheden in kaart brengen? Om deze vervolgens te versterken? Bekijk hier een overzicht met cyber security bedrijven die deze service aanbieden.

Onze partners

Ook partner worden?