De cyber security sector verandert voortdurend door nieuwe bedreigingen, wat weer leidt tot nieuwe innovatiemogelijkheden. Hackers kunnen potentiƫle kwetsbaarheden misbruiken doordat meer bedrijven naar de cloud verhuizen, meer werknemers thuis toegang hebben tot bedrijfssystemen en consumenten die meer online kopen zorgen. Deze kwetsbaarheden kunnen hackers misbruiken voor diefstal van gebruikersgegevens, nieuwe phishing-aanvallen, frauduleuze transacties en datalekken.

Ook investeerders zien de mogelijkheden en potentie van cyber security nog steeds. Hieronder een overzicht van investeringen in cyber security bedrijven die ons de afgelopen maanden zijn opgevallen:

Truststamp

Trust Stamp past geavanceerde cryptografische technieken en AI-gestuurde detectie-tools toe op het gebied van digitale identiteit. Hiermee kun je eenduidig antwoord krijgen op de vragen "Wie is deze persoon?" en "Vertrouw ik deze persoon?". Het bedrijf noemt dit "Identity and Trust as a Service". Eind januari heeft Truststamp een investering van Mastercard opgehaald.

Okera

Okera biedt veilige gegevenstoegang zodat datateams het vertrouwen hebben om hun gegevens te ontsluiten voor innovatie en groei. Het bedrijf heeft een investering van $15 miljoen opgehaald onder leiding van ClearSky Security. De huidige verhoging brengt de totale financiering voor het bedrijf op $ 29,6 miljoen en omvat deelname van bestaande investeerders Bessemer Venture Partners en Felicis Ventures. De nieuwe financiering zal worden gebruikt om de huidige investeringen in development, verkoop en marketing uit te breiden.

Bridgecrew

Bridgecrew maakt het eenvoudig voor organisaties om cloud security engineering automatisch in te zetten met hun Codified Cloud Security-platform. Het bedrijf heeft in een nieuwe Series A-ronde $ 14 miljoen groeigeld opgehaald die werd geleid door de investeringsmaatschappij Battery Ventures met deelname van NFX.

Manetu

Manetu heeft een privacy management platform ontwikkeld waarmee consent van consumenten en verzoeken om toegang tot gegevens worden geregeld. Het bedrijf heeft een investering van $3.5 miljoen opgehaald.

De kansen op het gebied van cyber security liggen - aan de hand van deze investeringen - op het gebied van:

  • digitale identiteit / Know Your Customer (KYC)
  • data access
  • cloud beveiliging
  • fraude detectie & preventie
  • privacy management

Vorige artikel Volgende artikel

Onze partners

Ook partner worden?