Iedere week publiceren we een overzicht nieuwsberichten over cyber security. Deze week nieuws over Tesco, conferentie RSA 2020 en babyfoons.

4 maart 2020 - Tesco Clubcard aanval gericht op loyaliteitskaarten

Ongeveer 600.000 van de 12 miljoen leden van het loyaliteitsprogramma van de Britse supermarktketen Tesco, zijn gewaarschuwd voor een cyberaanval.

De supermarktgigant waarschuwt voor een aanval van credential-stuffing, een poging van cybercriminelen die verschillende naam- en wachtwoordcombinaties probeerden. De persoonlijke gegevens waren verzameld uit een database met gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden voor andere diensten, op Clubcard accounts. De hackers waren deels succesvol, dus uit voorzorg vervangt Tesco de kaarten en moeten klanten zich opnieuw registreren.

Lees hier het hele artikel

4 maart 2020 - Top 10 meest innovatieve cybersecurity bedrijven bekend na RSA 2020

De RSA Conference, 's werelds meest toonaangevende conferentie over informatiebeveiliging en cyber security, hield vorige week de 29e editie in San Francisco.

Volgens de organisatie kwamen meer dan 36.000 aanwezigen, 704 sprekers en 658 exposanten bijeen in het Moscone Center. Onderwerpen als privacy, Machine Learning en AI, cyber security beleid en de overheid werden besproken. Ook toepassingen voor crypto en blockchain en, nieuw voor de RSA Conference 2020, open source tools, productbeveiliging en fraudebestrijding kwamen aan bod.

Ondanks verschillende grote leveranciers, waaronder Verizon en IBM, die hun aanwezigheid annuleerden in het licht van de ontwikkelingen rond het coronavirus, was het evenement zeer geslaagd volgens talloze bezoekers die hun opwinding in de media en op sociale netwerken uitten.

Hier lees je welke top 10 bedrijven met meest innovatief zijn en opvielen door hun onderscheidende technische of wetenschappelijke benadering, waardepropositie of langetermijnvisie.

Lees hier het hele artikel

3 maart 2020 – Brits cyber security center waarschuwt voor slimme camera’s en babyfoons

Smartcamera's en babyfoons zijn eenvoudig door hackers op internet te bekijken zo waarschuwt het Britse National Cyber Security Center (NCSC). Zij adviseren gebruikers om de standaardinstellingen aan te passen na aankoop.

Eenvoudig te raden standaardwachtwoorden stellen een hacker in staat om ongezien de via internet verbonden apparaten in huis te observeren. De technisch directeur van het NCSC, dr. Ian Levy, waarschuwde dat de apparaten ‘fantastische innovaties’ waren, maar ook kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen.

Lees hier het hele artikel

Lees hier al het cyber security nieuws.

Vorige artikel Volgende artikel

Onze partners

Ook partner worden?