Tweewekelijks publiceren we een overzicht van de meest relevante en actuele nieuwsberichten over cyber security. Deze keer nieuws over spear phishing, het Witte Huis en slimme deurbellen.

25 februari - Waarom het minimaliseren van menselijke fouten de enige verdediging is tegen spear phishing

Een phishing-aanval is inmiddels één van de grootste zorgen op het gebied van cybersecurity van het bedrijfsleven. Deze social engineering-aanvallen namen de afgelopen jaren flink toe zo stelt het meest recente rapport van de coalitie van de Anti-Phishing-werkgroep. Deze werkgroep identificeerde meer dan 266.000 actieve vervalste websites. Dit is bijna het dubbele van het aantal dat tijdens Q4 2018 werd gedetecteerd.

Hackers hebben hun methoden verfijnd van reguliere phishing aanvallen tot speer phishing. Hierbij gebruiken ze vermomde e-mailberichten afkomstig van legitieme bronnen om specifieke personen te misleiden.

Dit is de reden waarom de wereldwijde markt voor spear phishing-beveiligingssoftware naar schatting $1,8 miljard zal bereiken in 2025. Conventionele beveiliging kan echter nog steeds tekortschieten vanwege de menselijke factor.

Lees hier het hele artikel

20 februari - Datalek bij bureau dat toezicht houdt op de communicatie van het Witte Huis

Het Amerikaanse bureau verantwoordelijk voor de beveiligde communicatie van het Witte Huis, was deze week slachtoffer van een cyberaanval.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie bevestigde dat computersystemen die werden beheerd door het Defense Information Systems Agency (DISA) waren gehackt. Hierdoor lekten de persoonlijke gegevens van ongeveer 200.000 mensen.

Het agentschap houdt toezicht op de militaire communicatie, inclusief oproepen voor de Amerikaanse president Donald Trump. De gegevens bevatten namen en sofi-nummers.

Lees hier het hele artikel

19 februari - Ring (Amazon) maakt 2-factor authenticatie verplicht na recente hacks

Slimme deurbellen en camera's bieden een groot gevoel van veiligheid in huis, vooral als je zelf weg bent. Maar heb je er weleens aan gedacht dat iemand je kan bespioneren via hetzelfde bewakingssysteem?

Amazon ontving recent meldingen over hackers die toegang kregen tot de met internet verbonden Ring-deurbel en beveiligingscamera's van klanten. Daarom kondigde het bedrijf aan standaard 2-factor authenticatie verplicht te stellen Ring-gebruikers.

Lees hier het hele artikel

Lees hier al het cyber security nieuws.

Vorige artikel Volgende artikel

Onze partners

Ook partner worden?